Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.ergodemijnstreek.nl/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 127
Wat is ergotherapie - Ergotherapie de Mijnstreek

Even geduld a.u.b. de website wordt geladen...

Wat is ergotherapie

Ergotherapie is een paramedisch beroep. Binnen de ergotherapie staat het doen centraal. Een ergotherapeut helpt cliënten die door ongeval of ziekte beperkingen ervaren in het dagelijkse leven. De ergotherapeut kijkt samen met de cliënt naar behandelmethodes om beperkingen te verminderen zodat hij of zij zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.
Een ergotherapeut adviseert, behandelt, traint of zet hulpmiddelen in om het gewenste resultaat te bereiken. Ergotherapie is er voor kinderen, volwassenen en ouderen en kan ondersteunen op het gebied van zelfzorg, huishouden, vervoer, wonen, werken en vrijetijdsbesteding.
Ook wordt ergotherapie ingezet ter verlichting van de werkzaamheden van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers.

De ergotherapeut onderzoekt samen met de cliënt of er mogelijkheden zijn om de handelingen die nu niet meer zo goed gaan, weer mogelijk te maken. Naast persoonlijke mogelijkheden kijkt de ergotherapeut ook naar de mogelijkheden in de omgeving van de cliënt.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat ergotherapie in grote mate bijdraagt aan de zelfstandigheid van mensen. Het inschakelen van een ergotherapeut kan zelfs een opname of dagbehandeling in een verpleeghuis (of andere zorginstelling) voorkomen of uitstellen.

Contactgegevens

Telefoon:   06 – 44 23 80 61
E-mail:       info@ergodemijnstreek.nl

Locatie Brunssum

Sint Gregoriuslaan 1 – A
6442 AE Brunssum

Locatie Landgraaf

Sportlaan 3
6374 CM Landgraaf

Locaties Hoensbroek

Pius XII Plein 2,
6433 CZ Hoensbroek

Maria Gewandenstraat 24,
6432 CP Hoensbroek

© Copyright 2019 Ergotherapie de Mijnstreek