Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.ergodemijnstreek.nl/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 127
Specialisaties - Ergotherapie de Mijnstreek

Even geduld a.u.b. de website wordt geladen...

Een ergotherapeut is gespecialiseerd in het dagelijks handelen, ongeacht de beperking die hieraan als grondslag ligt. Dit betekent dat Ergotherapie de Mijnstreek met elke ergotherapeutische vraag aan het werk kan gaan, ongeacht de beperking of aandoening van de cliënt. Ergotherapie richt zich niet alleen op de cliënt zelf, maar ook op zijn omgeving. Daarom is ergotherapie er niet alleen voor de cliënt, maar ook voor de mantelzorger.

Ergotherapie de Mijnstreek vindt de kwaliteit van zorg belangrijk en blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de zorg om u zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij uw hulpvraag. Hiervoor worden regelmatig bijscholingen en opleidingen gevolgd. Tevens zijn we aangesloten bij verschillende (regionale) netwerken.
Een aantal van de specialisaties van Ergotherapie de Mijnstreek zijn:

 • Kinderergotherapie
 • Ergotherapie bij ouderen
 • Ergotherapie na een CVA
 • Ergotherapie bij reumatische aandoeningen
 • Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson (aangesloten bij Parkinsonnet)
 • Ergotherapie bij MS (aangesloten bij MSZorg Nederland)
 • Ergotherapie bij Ehler Danlos Syndroom
 • Adviseren van hulpmiddelen
 • Belasting / belastbaarheid
 • Werkplekadvisering en -aanpassing
 • Ergotherapie bij gedragsverandering / Coaching

Daarnaast kan de ergotherapeut ook ondersteuning bieden bij arbeidsgerelateerde klachten. Hierdoor kan een verergering van de klachten voorkomen worden en wordt het herstel bespoedigd. De ergotherapeut kan een werkplekonderzoek afnemen waarbij de persoonlijke situatie in kaart gebracht wordt. Aan de hand van de persoonlijke situatie wordt een advies afgegeven en kunnen door middel van training en advies de klachten aangepakt worden

Ook ergotherapie bij psychische problemen is mogelijk. Door advies en begeleiding is het mogelijk om weer grip te krijgen op het dagelijks leven. Dit kan door te ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van een zinvolle dagbesteding met betekenisvolle activiteiten, een sociaal netwerk en een gezonde leefomgeving. De ergotherapeut begeleidt bij het vinden of terugkeren naar betaald werk of vrijwilligerswerk, een hobby of studie. Ook factoren in het psychisch welbevinden worden besproken, bijvoorbeeld stress en de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Aangesloten bij:

Contactgegevens

Telefoon:   06 – 44 23 80 61
E-mail:       info@ergodemijnstreek.nl

Locatie Brunssum

Sint Gregoriuslaan 1 – A
6442 AE Brunssum

Locatie Landgraaf

Sportlaan 3
6374 CM Landgraaf

Locaties Hoensbroek

Pius XII Plein 2,
6433 CZ Hoensbroek

Maria Gewandenstraat 24,
6432 CP Hoensbroek

© Copyright 2019 Ergotherapie de Mijnstreek