Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.ergodemijnstreek.nl/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 127
Samenwerkingen - Ergotherapie de Mijnstreek

Even geduld a.u.b. de website wordt geladen...

Buurtzorg Plus Team
De wijkverpleegkundigen en -verzorgenden in de Buurtzorg Plus teams werken nauw samen met een plaatselijke fysiotherapeut (fysiotherapie de Bundeling), en Ergotherapie de Mijnstreek. Buurtzorgmedewerkers signaleren dagelijks functionele problemen die een bedreiging vormen voor de zelfredzaamheid van hun cliënten en voor het handhaven van de thuissituatie. Buurtzorg Plus teams schakelen de benodigde therapeuten snel en effectief in. De lijnen zijn een stuk korter, waardoor er snel adequate zorg kan worden geleverd. De nadruk in de samenwerking ligt op vroege signalering, optimale afstemming en functioneringsgerichte preventie.

Fysiotherapie de Bundeling
Door middel van intensieve samenwerking met Fysiotherapie de Bundeling en Ergotherapie de Mijnstreek ontstaat er een grote meerwaarde voor de cliënten, omdat er snel en effectief samengewerkt kan worden. Niet alleen zijn beide praktijken in het zelfde pand gevestigd, beide partijen zitten ook in verschillende netwerken zoals Parkinsonnet en MSZorg Nederland. Hierdoor leveren we niet alleen kwalitatief goede zorg, ook krijgt de cliënt de zorg die het meest up to date is volgens de laatste behandelrichtlijnen.

We hebben ieder onze eigen specialisaties, die elkaar uitstekend aanvullen. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de cliënt altijd de meest optimale zorg krijgt.

Fysiotherapie Schürmann

Fysiotherapie Schürmann behandelt, begeleidt en adviseert u bij klachten van onder andere spieren en gewrichten. De zorg die u krijgt staat garant voor het behalen van een optimaal en spoedig herstel.

Een belangrijk punt van onze praktijk is flexibiliteit. Geen gedoe met wachtlijsten. Binnen 48 uur kunt u ons terecht voor uw eerste afspraak met of zonder verwijzing van een arts. Een afspraak in de avond uren en, indien noodzakelijk, behoort behandeling aan huis tot de mogelijkheden.

Ons doel is om patiënten zo goed mogelijk te behandelen en te begeleiden binnen onze  mogelijkheden. Het doel van de behandeling is het verbeteren van klachten, het verbeteren van functioneren of het in stand houden ervan. Al onze therapeuten zijn BIG geregistreerd, staan ingeschreven in het Centraal kwaliteitsregister en voldoen aan alle kwaliteitseisen van de beroepsorganisatie.

MTSR

Steeds meer mensen hebben behoefte aan psychische hulp of zijn op zoek naar middelen die hen ondersteunen om zelfstandig met hun klachten om te gaan. MTSR is een moderne organisatie die vooral zorg biedt aan mensen met psychische en lichamelijke klachten woonachtig in Zuid-Limburg, MTSR werkt snel, deskundig en transparant.

Door de nauwe samenwerking, met bijvoorbeeld psychologen, kunnen we de behandeling afstemmen op de zorgvraag van de cliënt om op deze manier de belastbaarheid van de cliënt op te bouwen.

WHY

Een lichaam is gezond wanneer het totale lichaam over voldoende energie en een juiste energieverdeling beschikt.  Dit maakt het mogelijk dat alle cellen, organen, weefsels en systemen optimaal kunnen functioneren. De energie die hiervoor nodig is wordt verkregen uit voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines.

Gezondheidsklachten ontstaan bij een langdurig tekort aan energie en/of een verkeerde energieverdeling. Hierdoor kunnen lichamelijke functies niet meer optimaal verlopen en ontstaan verstoorde lichaamsprocessen. Wanneer de energiebehoefte wordt aangevuld en een juiste balans wordt verkregen kunnen deze verstoringen worden hersteld.  Dit wordt gedaan door het toepassen van interventies op het gebied van voeding, suppletie, beweging en mindset.

Janssen Rehabilitation Medicine & Consultancy

Per begin juli 2019  heeft revalidatie-arts Drs Emile P.F. Janssen op donderdag spreekuur in Brunssum bij Orthovision. Naast zijn werkzaamheden voor revalidatiecentrum “Libra” in Eindhoven, waar hij uitsluitend patiënten ziet met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), voert Drs. Emile Janssen sinds kort ook zijn eigen NZA-geaccrediteerde solopraktijk: “Janssen Rehabilitation Medicine & Consultancy”. Wij hebben voor de behandeling van cliënten met het Ehler Danlos Syndroom een fijne samenwerking met dr. Janssen.

Contactgegevens

Telefoon:   06 – 44 23 80 61
E-mail:       info@ergodemijnstreek.nl

Locatie Brunssum

Sint Gregoriuslaan 1 – A
6442 AE Brunssum

Locatie Landgraaf

Sportlaan 3
6374 CM Landgraaf

Locaties Hoensbroek

Pius XII Plein 2,
6433 CZ Hoensbroek

Maria Gewandenstraat 24,
6432 CP Hoensbroek

© Copyright 2019 Ergotherapie de Mijnstreek