Even geduld a.u.b. de website wordt geladen...

Ergotherapie de Mijnstreek is een eerstelijns ergotherapiepraktijk voor kinderen, volwassenen en ouderen gevestigd in Brunssum en Landgraaf waarbij de cliënt met zijn hulpvraag centraal staat.

Ergotherapie helpt u weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren bij alledaagse activiteiten zoals aankleden, douchen en eten (bereiden).  Dagelijks verricht iemand veel handelingen zonder hierbij na te denken. Soms lukt het niet meer om deze dagelijkse handelingen uit te voeren en kan iemand belemmerd worden in zijn/haar zelfstandigheid. Dan kunt u terecht bij Ergotherapie de Mijnstreek.
Er wordt dan samen met u op zoek gegaan naar de mogelijkheden om deze dagelijkse handeling (weer) mogelijk te maken. Het leveren van zorg op maat staat hierbij voorop. Er wordt samen gezocht naar een passende oplossing. Dit kan door middel van behandelen, begeleiden, adviseren, trainen en coachen.

 

Vroeg uit de veren om nieuwe dingen te leren 😷

Vanmorgen mocht ik om 7.30 al in het zuyderland ziekenhuis zijn om mee te lopen op de operatiekamer.
Door een wijziging in het programma ivm een cursus was de planning wat aangepast en heb ik toch nog een aantal bijzondere operaties kunnen zien.
De reden dat ik mee wilde en mocht kijken op de OK was vanwege het opdoen van kennis voor het handenteam van brunssum.

Wat heb ik vandaag gezien, de operaties bij een dupuyten, kort en simpel uitgelegd: een handaandoening waarbij het weefsel in de hand ‘verkleefd’ en daardoor het strekken van de vingers niet meer mogelijk is.
Ontzettend interessant om mee te kijken, en van te leren.

Vanmiddag hebben we weer spreekuur voor het handenteam. We hebben nog 1 plekje. Mocht je vragen hebben, neem gerust even contact op!

Groetjes desiree
See MoreSee Less

View on Facebook

Wat ontzettend gaaf!

Via een docente van de hogeschool waar Laura en Desiree gestudeerd hebben kwamen we deze link tegen over IKEA. Wat een ontzettend gaaf initiatief om IKEA meubels toegankelijk voor iedereen te maken!
We already love it!
Heeft iemand het al gezien bij IKEA’s in nederland?
We horen het super graag van jullie! Dan kunnen we opzoek gaan naar manieren om onze cliënten nog beter te ondersteunen in hun hulpvragen en behandeldoelen!

Slaap lekker!

Liefs,
Laura, Carlos en DesireeThisAbles project was created to enable people with special needs to enjoy the quality of life provided by IKEA products. ThisAbles.com
See MoreSee Less

View on Facebook

Contactgegevens

Telefoon:   06 – 44 23 80 61
E-mail:       info@ergodemijnstreek.nl

Locatie Brunssum

Sint Gregoriuslaan 1 – A
6442 AE Brunssum

Locatie Landgraaf

Sportlaan 3
6374 CM Landgraaf

© Copyright 2018 Ergotherapie de Mijnstreek